Amsterdam Souvenirs
Amsterdam trekt heel veel bezoekers en toeristen, en de meesten gaan naar huis met een echt typisch Amsterdams cadeau. Maar het kan makkelijker: in plaats van het mee te nemen vanuit Amsterdam kunt u het ook op uw gemak bij ons bestellen. We bieden een grote variëteit aan allerlei soorten Amsterdam souvenirs aan. </p?
En zoekt u iets wat u niet direct kunt vinden, dan kunt u altijd een email sturen naar: info@hollandwinkel.nl
Kies een categorie
Amsterdam souvenirwinkel
Bij de Holland Winkel hebben we online een enorme verzameling aan Amsterdam souvenirs. Voor uzelf , een kennis of verre vriend? Er is iets te vinden voor heren, dames en kinderen! De souvenirs lopen van Kleding & accessoires, Tassen, Gadgets tot Kantoorbenodigdheden. Wat te denken van een Amsterdams fotolijstje, sleutelhanger, flesopener of aansteker ? En natuurlijk hebben we ook praktische geschenken want er zijn muismatten, kalenders, pennen en notitieblokjes.
Amsterdam in het kort
De souvenirs van Amsterdam laten veel van de belangrijkste periodes uit de geschiedenis van Amsterdam zien. Want behalve hedendaags Amsterdam is er meer dan 700 jaar aan geschiedenis te vinden in de stad.
De geschiedenis van Amsterdam gaat terug tot de 13e eeuw. De bouw van de dam in de Amstel voegde verschillende dorpen samen. Vanaf dat moment wordt het een stad een begint de stad snel te groeien. Tegenwoordig ligt op deze plek "De Dam", en het is ook de plek waar je veel belangrijke gebouwen zoals het monument op de dam en het koninklijk paleis en de nieuwe kerk kunt vinden.
De 17e eeuw (de gouden eeuw) was een hoogtepunt voor Amsterdam. De handel groeide snel en de stad werd een magneet voor kunstenaars, architecten en denkers. De kanalen die Amsterdam zijn unieke vorm geven werden gegraven (Herengracht. Keizersgracht and Prinsengracht).
De periode van 1700 tot 1815 waren voor Amsterdam echter een periode waarin veel achteruit ging. Pas rond 1815 en de periode van de industriele revolutie ging het weer beter met de stad. Het einde van de 19e eeuw wordt wel gezien als een twee bloei periode voor Amsterdam. Nieuwe musea, het Centraal Station en het Concertgebouw werden gebouwd. Ook werd de Stelling van Amsterdam gebouwd, een unieke ring van 42 forten en land dat zou kunnen worden overstroomd om de stad te verdedigen tegen een aanval. De Amsterdamse bevolking groeide in deze periode aanzienlijk.
Het toerisme is iets dat ook in deze periode opkwam. Door de stoomtrein, boten en beter vervoer werd Europe eenvoudiger te bereizen. Meestal aan het einde van hun "grand tour" van Europa kwamen veel Britten in de 19e eeuw in Nederland terecht. In Amsterdam was veel aandacht voor de kunstschatten. Alleen het Nederlandse eten (‘hutsepot’) werd vaak met afschuw beschreven.
De nieuwe en oude kerk
De oudste kerk in Amsterdam is de "Oude Kerk". De kerk dateert uit 1306 en was oorspronkelijk katholiek. Tijdens reformatie de Oude Kerk werd het een protestantse kathedraal. Tegenwoordig is de kerk omringd door de Wallen. In de 16e eeuw vluchtten veel Portugees-joodse gezinnen naar Amsterdam om te ontsnappen aan de inquisitie. Zij hadden in Amsterdam relatief veel vrijheid en bouwden de Portugese synagoge waar je het Waterlooplein kunt vinden.
De grachtengordel
Hoewel het kanaalsysteem van de binnenstad van Amsterdam dateert uit de 16e eeuw zijn de belangrijkste waterwegen gebouwd tussen 1613 en 1665. Dankzij dit waternetwerk konden handelaren snel goederen door de stad vervoeren en de Nederlandse handel aanzienlijk stimuleren. Belangrijke grachten zijn de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel.
Rembrandt
De Nederlandse meester-schilder Rembrandt van der Rijn bracht bijna 20 jaar door met wonen en werken in de joodse wijk van Amsterdam in een huis aan de Jodenbreestraat. Rembrandt creëerde veel van zijn beroemdste schilderijen tijdens deze periode, waaronder zijn meest iconische werk, de Nachtwacht.
Anne Frank
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezetten Duitse troepen Amsterdam en voerden duizenden joodse mensen uit naar concentratiekampen buiten de Nederlandse grens. Een aantal jaren verstopte Anne Frank zich met haar familie in een verborgen appartement in de Jordaan, voordat ze door de Duitse politie werd gepakt. Na de oorlog werd haar onderduik adres omgebouwd tot een museum dat de Franken en andere slachtoffers van de Holocaust herdenkt.